MENÜ
 

Palócföldi busztúra

Útvonal: Bulyák (várrom és a Sasbérci kilátó) -  Bér (Nagyhegyi andezitömlés).

A bulyáki várrom közvetlen megtekintése a pillanatnyi útviszonyoktól függ. A Sasbérci kilátó a parkolóból egy rövid sétával érhető el, és a megtekintést, bejutást a fenntartóval előre egyeztetettük. Az európában egyedülálló béri andezitömléshez való feljutás némi hegymászást igényel (túracipő és túrabot szükséges).

Étkezés hátizsákból.

Találkozó: az Örs vezér téren, október 13-án reggel 6.50-kor a metró végállomás mögötti új parkolónál.

Jelentkezés Anikónál este 8 óráig: 409-0591
Sipos Gyula

Sashegy-tanösvény

Kihasználva a roppant kedvező időjárást, jövő SZERDÁN a Sas-hegyen teszünk egy igencsak érdekes, szép sétát. A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület egészen különleges természeti értékeket őriz az alant lüktető főváros felett 250 m-rel. A tanösvény 7 állomását végigjárva megtudhatjuk, hogy mi az a dolomitjelenség, láthatunk hévíztevékenység okozta jellegzetes geológiai formákat, valamint megismerkedhetünk a terület mikroklímájának köszönhető sajátos élővilággal. A tanösvényen szakavatott idegenvezető tájékoztat bennünket a hely különleges flórájáról és faunájáról. Nagy szerencsénkre a Sashegy növényzete ezekben a napokban éri el őszi színpompáját. A idefentről pedig a Fővárosra csodálatos panoráma nyílik. A Sashegyi Természetvédelmi Területre a (a kötelező vezetéssel) a belépő 800 Ft.
Találkozó: SZERDÁN, október 17-én reggel 9.30-kor a Blaha Lujza téren, a néhai Éjjel-Nappali Közért Rákóczi úti árkádjai alatt.

Költség: BKV
Táv.: menet közben kialakul
Szint: menet közben kialakul

Üdv.: Sipos Gyula


 

Hírek

  • Piknik a Budai-hegyekben

    Piknik a Budai-hegyekben címen új túra került fel a weboldalra

    Részletek itt:

  • Elindultunk
    2010-05-04 22:01:10

    A Borostyánfa túracsapat weboldalát ezennel megnyítom.

Asztali nézet