MENÜ
Hasznos és megszívlelésre érdemes tanácsok
természetjáróknak:


A túra kiválasztásánál, túrára való jelentkezésnél mindenki vegye figyelembe a saját teljesítőképességét, erőnlétét, egészségi állapotát. Amennyiben nem gyakorlott túrázó, az adott túra nehézségéről, a várható fizikai terhelésről, célszerű a túra vezetőjénél tájékozódni.

A túrákon – a túravezető irányítása mellett – mindenki saját felelősségére vesz részt. Segítsük a túravezetőt abban, hogy irányítását elfogadjuk és követjük. A közös útvonalról való letérést, túra megszakítást jelezzük a túravezetőnek. Vegyük figyelembe, hogy minden túra csoportos megmozdulás, az egyéni ötleteinket, ha lehet, fogjuk vissza!

Minden túránál ügyeljünk az évszaknak, és időjárásnak megfelelő öltözet kiválasztására. Javasolt a recézett talpú, félmagas szárú túrabakancs, vagy cipő, réteges ruházat, esőkabát, hátizsák. A téli, és a hosszabb túrákra ajánlatos zseblámpát vinni. Különösen nehezebb terepeken (sáros, havas, köves, hegyi utakon, patakon történő átkeléskor stb.) a túrabotnak is jó hasznát lehet venni.


Az egyéni szükségletnek és a túra időtartamának megfelelő enni- és innivalóról mindenki maga gondoskodik. Aki gyógyszert szed, a napi adagját ne feledje otthon.


A nem megfelelő öltözékben, vagy alkoholos állapotban jelentkezőt, a nyilvánvaló - és a túra szempontjából lényeges - egészségi problémákkal küzdő személyt a túravezető eltanácsolhatja az adott túrától!

Hírek

  • Piknik a Budai-hegyekben

    Piknik a Budai-hegyekben címen új túra került fel a weboldalra

    Részletek itt:

  • Elindultunk
    2010-05-04 22:01:10

    A Borostyánfa túracsapat weboldalát ezennel megnyítom.

Asztali nézet